Main menu

Pages

Hortensia's planten en verzorgen

 De Engelse naam voor de planten - hortensiaer- (Hydrangea - Sneeuwbalplant)

hortensiaer, ook wel bakje water of hortensia genoemd, is een van de bloeiende potplanten.Hortensia's onderscheiden zich door de schoonheid van hun bloemen.Ze behoren tot de familie van de Fam.Saxifragaceae.

hortensiaer

hortensiaer

Hortensia

Hortensia



hortensiaer-bloemen zijn groot, gevonden in bolvormige groepen, roze of blauw-wit van kleur, en de kelkblaadjes geven de kleur van de bloemen, niet de bloembladen, en de bladeren zijn donkergroen.Hortensia-planten bloeien in de lente.


Economisch belang hortensiaer:


1 - De bloemen zijn groot van formaat, bolvormig, met een prachtig uitzicht.


2- Hydrangea-planten hebben drie kleuren: wit, blauw en rood of roze.De kleur van de resulterende bloemen kan worden gecontroleerd, behalve de witte kleur.


3- hortensiaeris een vaste plant.


4- Hydrangea planten worden gebruikt als bloempotten binnenshuis, vooral tijdens de bloeiperiode, en de planten blijven binnen lang bloeien.


Voortplanting - hortensia:

Hortensiaplanten worden op verschillende manieren vermeerderd:


Voortplanting door stekken (vegetatieve vermeerdering):

De stekken worden genomen van de toppen van de takken (eindstekken), ze zijn ongeveer 5-7 cm lang en hebben een groep bladeren erop.Het verdient de voorkeur om de stekken in een kas te planten en ze worden geïrrigeerd met mist ( nevel) of in bakjes, mits de bakjes zijn afgedekt met krantenpapier.


De stekken worden genomen in de maand april of mei en het wortelsysteem wordt ongeveer 21 dagen na het planten van de stekken gevormd. Daarna worden ze gescheiden in potten met een diameter van 13-16 cm, op voorwaarde dat de individualisering plaatsvindt wanneer de wortellengte 1 cm bereikt.


Voortplanting door hortensiaer stekken:

Stekken worden genomen van harde, houtachtige takken zonder bladeren en ongeveer 5 cm lang. Elke stek bevat één knoop en wordt genomen in januari en februari. Stekken worden opgekweekt in kweekvijvers en ze worden gescheiden wanneer de wortel wordt gevormd, met een lengte van ongeveer 1cm.


Het heeft de voorkeur om de houtige stekken van de boerderijen van de moeders te nemen, op voorwaarde dat ze 5 cm lang zijn en één knoop hebben


Voortplanting door bladstekken:

De stekken worden van de takken genomen zodat de snede 3 cm lang is onder de knoop en 1 cm lang direct erboven.Vervolgens wordt de stengel in de lengterichting in twee helften gesneden, op voorwaarde dat elke helft een blad in zijn okselknop bevat. worden direct na het snijden geplant en een derde van het blad kan worden gescheiden om transpiratie te verminderen


Hoe de geest te cultiveren:

De stekken worden opgekweekt in een omgeving die bestaat uit zand en huismos en de grond moet voor het planten worden gesteriliseerd.In het geval van kweken in kweekvijvers kan de grond worden opgewarmd zodat de bodemtemperatuur ongeveer 18 graden Celsius is. ook wenselijk om de stekken te behandelen met een van de groeiregulatoren om het wortelsysteem te activeren door onderdompeling in de hormoonoplossing of het gebruik van het hormoon in de vorm van een poeder, en onder deze hormonen zijn indoolboterzuur of naftaleenazijnzuur of roton.


De bassins moeten tijdens de eerste vijf dagen na het planten van de stekken ook worden afgedekt met krantenpapier, glas of plastic om de groei van het wortelsysteem van de stekken te activeren.


hortensiaer plant- en vermeerderingsdatum:

Meestal worden stekken genomen in de maand januari tot mei, maar op commerciële schaal worden stekken genomen in de periode van april tot mei, en na individualisering groeien de planten in de zomer, en wanneer het herfst- en winterseizoen aanbreekt, planten gaan in rust en bloeien dan in de lente.


Factoren die de bloei van hortensia beïnvloeden:

Ten eerste: het licht.

Gewoonlijk is de vorming van knoppen in hortensiaplanten niet afhankelijk van de lengte van de dag, maar het bleek dat de groei van bloemknoppen snel en vroeg is onder de omstandigheden van de korte dag.


De bloemknoppen ontstaan ​​meestal in de maand september als de dag kort is, maar als de planten worden blootgesteld aan de omstandigheden van de lange dag, dan ontstaat er een strekking in de internodiën van de planten en krijgen we hoge planten.


Ten tweede: De juiste temperatuur voor hortensiaplanten:

De meest geschikte temperatuur voor de groei van hortensia is 's nachts 16 graden Celsius en de dagtemperatuur is gemiddeld 6 graden Celsius hoger, en aangezien de eindknoppen groeien tijdens het herfstseizoen, hebben de planten gedurende deze periode een lage temperatuur nodig .


Zoals bij een geleidelijke temperatuurstijging vanaf 18 ° C en een daling vanaf 13 ° C, neemt de groeisnelheid van bloemknoppen af ​​en begin november zijn er bloemknoppen gevormd en daarom hebben hortensiaplanten een lage graad voor bloemknoppen om te rijpen voor een periode van 6 weken.


De meest geschikte temperatuur is 10 graden Celsius, en ook bleek dat de temperatuur van 4-7 de meest geschikte temperatuur is voor het rijpen van bloemknoppen, dus de gekoelde kassen hebben de voorkeur voor de groei van hortensiaplanten in deze periode.


  hortensiaer  zaailingen:

Na het succes van de groei van de stekken, worden de zaailingen verzameld en zijn als volgt:


* De zaailingen worden in kleine potten met een diameter van 8 cm geplaatst en na drie weken worden ze overgeplaatst naar grotere potten met een diameter van 14-16 cm.


* Het is mogelijk om direct in de vijvers te separeren, op een afstand van 30 cm tussen de planten en elkaar.


hortensiaerplant verzorging:



  Door de groeiende top te verwijderen om meerdere takken te verkrijgen en de groei van zijknoppen te stimuleren, wordt tweemaal geschermd, de eerste keer in april en mei en de tweede keer in juni en begin juli, bij vroege aanplant, maar in het geval van late teelten wordt er eind augustus en september geschermd.


Relatie van voedingsstoffen en bloemkleur bij hortensiaer:

Het verwijderen van de groeiende top laat twee paar bladeren op de tak achter, en na het aanstampen komt het uit 5-7 takken, waaruit slechts 2-3 takken worden geselecteerd, rekening houdend met een goede bemesting met bladspray NPK 20-20-20 bij een dosering van 2 gram per liter water, op voorwaarde dat er bijna wekelijks wordt gecomposteerd.


1- Om bloemen met een rode, roze of blauwe kleur te verkrijgen, wordt het element aluminium toegevoegd, rekening houdend met het feit dat de grond alkalisch is, dat wil zeggen dat de pH van de grond varieert van 7-8.


2 - Om een Blauwe bloemen, de grond moet zuur zijn, dat wil zeggen, de pH van de grond ligt tussen 5-6.


Problemen met de teelt van Hortensia-planten




Licht probleem - hortensia


Het probleem van licht bij hortensiaplanten is het gebrek aan bloemknoppen, waardoor er geen bloemen worden gevormd.De reden hiervoor is dat planten aan het begin van het herfstseizoen worden blootgesteld aan zeer lage temperaturen en aan het einde van het seizoen aan extreme hitte. van het zomerseizoen.


Ook is de bemesting niet goed, zoals een toename van het element fosfor, een afname van het element stikstof, of een tekort aan het element kalium, of is de grond niet vruchtbaar en arm, zoals arme zandgronden.


Hortensia laat brandend probleem achter



Het verbranden van hortensiabladeren treedt op als de planten gedurende lange tijd worden blootgesteld aan direct zonlicht zonder regelmatige irrigatie.Daarom moeten de planten tijdens de lange dag worden bedekt met een zwarte doek om het aantal en de intensiteit van de verlichting te regelen.

You are now in the first article

Reacties