Main menu

Pages

Echinocereus pentalophus

 De wetenschappelijke naam voor de siercactus is Mammalaria longata


Mammillaria elongsta de (Candolle):

Mammillaria elongsta


Het oorspronkelijke huis van de siercactus Mammalaria longata:


Mexico:

Botanische beschrijving van


De wetenschappelijke naam voor lady finger cactus


Mammillaria elongsta de (Candolle):


oorspronkelijk huis van lady finger cactus


Mexico:


Lady Finger Cactus levensduur:


tot 20 jaar


Botanische beschrijving van de damevingercactus (overzicht)


lady finger cactus, een cilindrische plant waarvan de stengel een hoogte bereikt van 15 cm en een diameter van ongeveer 3 cm. Het vormt op een aantrekkelijke manier een massa van een groep planten, sommige rechtopstaand en de andere half rechtopstaand afgeplat met een licht wollige of gladde basis.


En er zijn bolvormige kussens op de plant, elk met ongeveer 20 korte radiale doornen van verschillende vormen, geel van kleur, verspreid over de plant in een stervorm, de centrale doornen zijn meestal afwezig,


Wat betreft de bloemen, ze zijn geel van kleur, erg klein van formaat.


Lady Finger Cactus Voortplanting

Ladyfinger Cactus verzorgen en laten groeien


lady finger cactus lady finger cactus wordt vermeerderd door zaden te planten, die van de plant worden verkregen, op voorwaarde dat het planten plaatsvindt na het weken van de zaden in een geschikte fungicide-oplossing gedurende 3 minuten.


Zaden worden geplant in plantgaten of houten plantbakken die een vruchtbare, goed gedraineerde omgeving bevatten, bestaande uit veenmos + slib + zand in een verhouding van 2: 1: 1. Planten bij voorkeur in beschermde kassen.


Wanneer de echte bladeren tevoorschijn komen en een geschikt wortelsysteem is gevormd, worden de planten gescheiden in zittende potten of plantzakken, en de service gaat door totdat ze in potten of plantzakken worden geroteerd totdat ze de juiste maat hebben bereikt voor teelt in het permanente land.


lady finger cactus wordt ook vermeerderd door teelt verkregen uit de moederplanten, waar het wordt gekweekt in vruchtbare, goed doorlatende bassins.


De achterkant kan direct in de grond worden geplant, of hij kan in geschikte potten worden gedraaid totdat hij in duurzame grond wordt geplant.


lady finger cactus water nodig heeft


lady finger cactus moet zeer matig worden bewaterd, vooral tijdens het winterseizoen, aangezien irrigatie bijna elke maand wordt gedaan zonder helemaal te verdrinken.


Wat betreft tijdens de lente, zomer en herfst, irrigatie wordt elke 15-21 dagen gedaan, ook zonder enige overstroming! .


lady finger cactus voeding (kunstmest)


Gewoonlijk wordt de damesvingercactus bemest met neutrale (chemische) meststof NPK 12: 12: 12, in een verhouding van 50 g/plant, op voorwaarde dat de bemesting plaatsvindt in 5 batches, in een hoeveelheid van 10 g in elke batch, gedurende het lente- en zomerseizoen.


zonlichtvereisten voor damesvingercactus


damevingercactus nodig. Lady Finger Cactus moet op zonnige plaatsen met veel licht worden geplant, omdat bekend is dat licht erg belangrijk is voor de plant om door te groeien.


Licht is ook erg belangrijk om het proces van fotosynthese te voltooien, waarbij de plant de energie gebruikt die hij van het licht gebruikt om koolstofdioxide + water te metaboliseren om koolhydraten op te bouwen, waaruit de rest van de voedselcomponenten worden gemaakt.


Ook leidt het gebrek aan licht dat de plant bereikt tot verwelking, vergeling en dood van de bladeren aan het einde, en het kan leiden tot dwerggroei van de planten voordat ze doodgaan.


lady finger cactus aarde


Lady Finger-cactus moet worden gekweekt in vruchtbare, goed doorlatende grond en de grond moet vrij zijn van zoutgehalte, en het is erg belangrijk dat deze neutraal en sterk is (pH van de grond) tussen ongeveer 5,5-6,5.


lady finger cactus binnenshuis planten


De siercactus Mammalaria longata is een van de mooiste en teerste siercactussen die in huistuinen worden gekweekt, omdat hij in een wonderbaarlijk mooie vorm in groepen aan de zijkanten van de bassins wordt gekweekt.

De siercactus Mammalaria longata wordt ook gekweekt in kleurrijke potten die op balkons of in veranda's worden geplaatst, mits ze goed verlicht zijn en langdurig zonlicht krijgen.


lady finger cactus gebruikt


1- lady finger cactus wordt gebruikt in plantsoenen en siertuinen.


2-vingercactus in huistuinen, en wordt ook gekweekt op balkons en veranda's op zonnige plaatsen.


Ladyfinger Cactus verzorgen & groeien

Reacties